maanantai 23. huhtikuuta 2012

- ASKARTELUJANI

Tässä erilaisia askarteluja, joita täällä Ulvilassa valmistuu.
Töitä tehdään myös tilaustyönä, kysele rohkeasti! Sähköposti maija(at)mainosulvila.fi

Vanhat verhot uudella ilmeellä. Lenkeissä keramiikkanapit, joita meillä myynnissä.
Tyynyt omilla valokuvilla
Ompelin vanhasta verhokankaasta uuden kukkamekon
Paverpol töitä on kiva tehdä kesällä ulkona
 Suloiset pienet tossukat. Näitä tilattavissa samalta Eijalta, joka valmistaa mm. seuraavassa kuvassa olevia peittoja sekä hiirulaisia ja ihan vaikka mitä. Yhteystietoja saa multa.
 Katsokaa kuinka ihania töitä osataan tehdä. Tätä peittoa en minä ole tehnyt, vaan tilasin sen vauvallemme hyvän ystäväni ystävältä Eijalta. Hän teki myös samaan sarjaan kuuluvan hiiren pakettiini. Eija tekee tilauksesta näitä lisää, jaan ilomielin hänen yhteystietonsa sitä haluavalle
Pieni poikamme syntyi 7.10.2010. Äiti ja vauva on päässyt kotiin (9.10). Mummu on todella onnellinen tästä työstään. Kaikki on suurella rakkaudella ja monin rukouksin huolella valmistettu, että pikkuisen on hyvä siinä nukkua.
Nyt peitto on sitten valmis. Jatkoin aloittamallani tyylillä, eli koska vauvan rottinkisänky on 47v vanha, kankaat vanhoja, rakkailta sukulaisilta ja ystäviltä saatuja, niin peitto valmistui samoista kankaista. Hyvä ystäväni Marjut antoi minulle hyvät vinkit aloitukseen.
Meille on syntymässä lapsenlapsi lokakuussa ja mummulla (minulla) on ollut touhua, että saadaan pienokaiselle kaunis peti. Nyt se on valmis, peitto vielä puuttuu, mutta halusin edetä tässä järjestyksessä ja nyt alan miettiä sitä. En tiedä kumpi siihen tulee, joten en laita mitään vaalean punaista taikka vaalean sinistä
 
Olemme saaneet olla kolmen talon tyhjentämisessä mukana tänä kesänä (2010) ja olemme saaneet paljon vanhoja, kauniita kankaita, sekä myös tämän rottinkisängyn, joka on ostettu serkulleni vuonna 1963. Sänky on ollut käyttämättömänä siitä asti ja nyt meidän syntyvä vauvamme saa sen käyttöönsä seuraavana. Toivon sille myös muita käyttäjiä.
Kahdesta pitsilakanasta tein reunusverhoilun, sekä lakanan. Pitsiverho on mummuni ikkunaverho, ollut käyttämättömänä vuodesta 1984. Pesin ja ompelin kujan tankoa varten. En ostanut muuta kuin uuden patjan, ajattelin, että kun sänky on vanha, niin kankaatkin saavat olla vanhoja. Mikäli joku haluaa ohjetta, niin annan mielelläni.
 Paverpol lintu
Mökillähän kuuluu rentoutua :-) askartelin omenakennoista 30 ruusua. Sulatan kynttilän pätkät, joihin ruusut upotan, eli teen syttyruusuja
Mökillä askartelua: Johannan ja Juhon (2 v) kanssa tehtiin vanhoista kehyksistä uudet. Johanna maalasi ennen harmaat kehykset antiikin ruskealla maalilla ja minä keräsin Juhon kanssa rannasta hiekkaa, annettiin kuivua. Juho sai puristaa liimaa kehyksiin johon yhdessä leviteltiin hiekka. Kotona työstin mökillä otettuja kuvia, tulostettiin ja siinä uudet taulut.
Kesäkukkia, maalatut kävyt
 
Tässä kaksi kania, toisen tein tyttärelleni Johannalle syntymäpäivälahjaksi  ja toisen pikku Juholle kastelahjaksi
Ystäväkirja lahjaksi, kannessa saajan oma valokuva
Tämän keepin sain valmiiksi 30.1.2010

Toinen keeppi valmistui tammikuussa heti kurssin jälkeen
ensin edestä ja sitten takaa
Loppupalatkaan eivät mene hukkaan, askartelin kukkia
Olin kolmen päivän huovutuskurssilla 14.-16.1.2010 ja tein KEEPIN. Tässä muutama kuva työstäni. Takana upea kukkanen 
KEEPPI etupuolelta  läheltä sekä vähän kauempaa otettuna, jossa näkyy kokonaisuus, että miltä se sitten asun kanssa näyttää. Olen todella tyytyväinen työhöni, aloin tekemään jo toista keeppiä.
Enkelityttö, pitkä projekti mutta onnistui.
Tildan ohjeilla, kankaat ovat omista kerääntyneistä tilkuista

HOITAVAT KAURATYYNYT - luomukauraa sisällä. Valmistin siskoni Marittan kanssa nämä yhteistyössä. Olen pitkään ostanut kirpputoreilta vanhoja pitsilakanoita ja tänä kesänä löysin vanhaa patjakangasta, joka hyödynnettiin pesun ja silityksen jälkeen uusiokäyttöön. Tyyny lämmitetään mikrossa ja asetetaan niskan tai munuaisten alueelle lämmittämään.
YSTÄVÄKIRJA NAISELLE; nämä olen tehnyt sillä skräppäysmenetelmällä, sisäsivut olen latonut tietokoneella
Erilaisia muistikirjoja
Olin märkähuovutuskurssilla ja tein HUIVIN JA KUKAN.
Tämä on minun juttuni, näitä haluan tehdä lisää!
KRANSSI pienillä hiirillä ja luonnon antimilla koristeltu
Tämä heinäseiväs HÄÄPARI koristeli Ninan ja Markon häitä
 
Veljeni tyttären Susannan kanssa (nyt 13 v) askartelimme 2008 hänen isovanhemmilleen joululahjaksi näköispatsaat: mummu ja pappa juhlavaatteissaan.
 
Heinäseipäistä voi askarrella mitä tahansa, tässä ENKELEITÄ 
 
Nämä ovat niitä Paverpol patsaita, joita on tullut vähän tehtyä kanssa
Osmankäämistä tein tämmöisiä erilaisia hiusmalleja
Ja tällaisenkin, näitä on kanssa kiva tehdä
Monenmoisia koreja olen maalannut ja käyttänyt myös servettitekniikkaa

Tämä hauska Mörön Perse taulu lähti 40 vuotiaalle miehelle synttärilahjaksi. Servettitekniikkaa, käsinmaalausta ja kirpparilta löytynyt Mörö
Tämän tein meidän Pauliinalle synttärilahjaksi. Pyrin tekemään "näköisjuttuja" ja kyllä Pauliinan tästä tunnistaa erittäin hyvin. Spesiaalina hameen taskussa kirjottu P, joka on leikattu niistä vanhoista jo rikki menneistä pitsilakanoista
Niinpä niin, välillä tehdään iloisia askarteluja, mutta välillä surullisiakin. Tässä hautakivi Mikki-kisun haudalle harjatiileen maalailtu ja tekstailtu. Näitä tiiliä tarvitsisin lisää, jos jollakin on niin ota yhteyttä.

Tässä jo hauskempi askartelu, kun Jukan Make-veli täytti 50 vuotta. Tein heidän perheelleen saunataulun, eli Koivuniemen väki siellä lauteilla istuskelee
 Ja siinä istuskelee Maija ja Jukka
VALOENKELEITÄ

Tässä askarteluja osmankäämistä






10 kommenttia:

  1. Onpa IHANIA juttuja...Tiesin, että olet taitava, mutta yllätyin, mitä kaikkea olet saanut aikaan, Mahtavaa!!
    - Anne

    VastaaPoista
  2. onpa ihania juttuja.jatka samaa rataa hyyvää kesän jatkoa t:katja-roope

    VastaaPoista
  3. Olet todella taitava, idearikas ja viitseliäs! Täytyypä poiketa putiikkiisi joskus ostoksille, terveisin ystäväsi I

    VastaaPoista
  4. Aivan sanaton olen,kun katselen näitä ihania töitäsi!!!!!

    VastaaPoista
  5. Ihanaa Maija!!! Herkkyyttä ja vahvuutta samassa upeassa paketissa<3 Hauskaa kesää askartelujen parissa toivottelee Marjut

    VastaaPoista
  6. Hei Maija noita harjatiilitauluja olen myös tehnyt niitä on vaikea saada kun niitä on niin vähän.Osmankääpä on ihana materiaali työstää,luonnonmateriaaleista teen kuten risu ja pajutyöt niitä olen ystäville tehnyt.

    VastaaPoista
  7. Aivan ihania nuo huovutetut keepit. Kaikki työsi ovat hienoja.

    VastaaPoista
  8. Aivan ihania juttuja olet tehnyt, ei muuta voi kuin ihastella. Mukavaa syksynjatkoa.

    VastaaPoista
  9. Moi Maija! Jos sinulta vielä löytyy tuon ihanan rottinkisängyn reunapehmusteen ohjetta niin voisitko laittaa minulle?:) Neea.lindfors@gmail.com , kiitos!

    VastaaPoista

Hei! Kiva kun olet tullut sivulleni. Kirjoita vähän viestiä. Tuntuu kivalta saada uusia ystäviä ja kivoja tervehdyksiä.

Terveisin Maija